fredag 3 december 2010

Pysslig vinterfredag

Den här pysseltarmen jag dras med, den har tagit oanade proportioner.
De tre minsta och jag har tillverkat små vimplar av grillpinnar, änglaklistermärken, lim och tapet/pappersbitar.
Nu ståtar de nerkörda i gammeldags knubbiga ölflaskor lite här och var!

Piffigt och nästintill gratis!

Nu ska jag roa mig med något mycket tristare men mer välbehövligt, dagens vedkånkande.

På söndag är det dags för årets enda julmarknad för min del, den ytterst lokala i Hembygdsparken!
Inte större än att alla stånden hinner besökas på en halvtimme men med "hela" byn där, tar det åtskilliga timmar innan man hunnit prata sig runt!

Trevlig helg på er!

8 kommentarer:

Cicki sa...

Julmarknaden hemma i lilla byn är just en sak som jag saknar ifrån mitt gifta liv. Man känner nästa alla som är där och man handlar lite kakor, knäck och annat i de olika stånden som befolkas av skolklasser och lokala förmågor.

Själv har jag bytt gardiner och fått upp resterande julstjärnor och ljusstakar.

Milla sa...

Härligt med allt pysslande:)
Julmarknad låter trevligt det med. Hoppas ni får en mysig helg.
Kram Milla

My Myself and I sa...

Ja, idag blir det vedkånkande för min del också! Vem behöver Friskis o Svettis??

Anonym sa...

Trevlig helg på dig också! Och... jag önskar jag var så pysslig som du, nu när jag i veckan som kommer ska vara med på pysselkväll på barnbarnets dagis! Han, barnbarnet, har redan berättat för sina fröknar att "farmor gillar inte pyssel, jag undrar hur det ska gå..." Jag lovar, han ska inte behöva skämmas, jag ska pyssla på, men på mitt eget sätt. Finns det bara papper och färger så fixar jag det! Sånt har jag hanterat i hela mitt liv, målat/målar i både olja, akryl och akvarell. Men sånt där klipp-o-klistra orkar jag liksom inte. Nu kommer han snart, barnbarnet, som ska tillbringa lör- och söndagen här. Han tar med sin pulka, eftersom det är riktigt fint uteväder för första gången på väldigt länge. Gissa om jag har träningsvärk i morron!?
/Småländskan

Mångmamma sa...

Nyfiken som jag är; Hur gick det med träningsvärken Småländskan?

Anonym sa...

Ha!! Den, träningsvärken gick jättebra! Kunde knappt gå ner för trappan här idag, låren du vet.. men det var det värt. Vi har haft en underbar helg, lillgrisen och jag! Har just pratat med hans mamma, fått instruktioner om kommande vecka, då det är hämtning, pyssel, simskola och massor av annat. Jag slog bakut, sa att jag går till dagis, pysslar, sen går vi hem hit (skippar simskolan), sen lämnar jag honom på dagis på fredag morgon. Nån jäkla måtta får det ju vara liksom! Ja, sen vet jag ju att han (lillgrisen) tycker detta är ok!
/Småländskan

Mångmamma sa...

Småländskan; Tycker jag låter sunt!
Eftersom det nu är farmor som ansvarar, är det klart att det är dina vanor/aktiviteter som ska styra!
Ta det lugnt med låren...:)
Kram

Anonym sa...

Ja, så är det! Och jag har ju liksom lite annat att styra med också, jobb och så.. *s*. Sen att lillgrisens mamma precis glömt bort (?) att det är simskola också, det är smällar man får ta! Jaja, detta kommer att bli bra, riktigt bra! Det bästa av allt är att lillgrisen älskar att vara här och att han har glimten i ögat vad gäller mitt "pysslande".
/Småländskan