måndag 25 april 2011

Annandag Påsk - och slut på lovet!

Det här med högsommarvärme under påsklovet, det kan få förödande inverkan på högt ställda ambitioner om extra matteläsning med Sheriffen, undanplockning av vinterkläder, hussanering och för all del - även påskäggsjakt.

Mina troll har företrädesvis uppträtt i shorts, barfota och med en vattenkanna i högsta hugg - vilt kastandes vatten på varandra.
Eller spontanbadande i sjön!
Glassätande och lätt solsvedda, efter eoner av tid ute.

Själv har jag mestadels befunnit mig i mitt glashus, ivrigt sysselsatt med att gräva ner mig i jordsäckarna.
Ulf-Artur - nu även kallad "Ärtan Lambert" - har antingen legat i en jordgubbslåda (byrålåda med plantor i), eller snurrandes runt mina ben.

En lång familjemässa i kyrkan försökte vi bevista också, Pysselkungen och hans körkompisar skulle ta ton.
Visserligen hann jag höra barnen men merparten av gudstjänsten missade jag eftersom Bam-Bam var fullständigt full av myror i brallorna.
Som ett kvicksilver for han upp och ner, till dess det bara inte gick att vara kvar längre.
Om vi säger så här; jag har bra koll på vem som ligger begravd var, numera, på den lilla kyrkogården!
Man får lätt det, efter ha harvat runt ute i en knapp timme, i väntan på att mässan skulle ta slut och körgossen skulle hänga med hem!

Sommarvärmen får gärna fortsätta men med handen på hjärtat är jag rätt mätt på påsklov nu.
Samtliga barn behöver få återgå till sina vardagliga rutiner, kompisar och få möjligheten att vila upp sig från varandra.
Och från mig!

3 kommentarer:

KaosJenny sa...

Känner igen det där... våryra är bra men det får gärna bli en anings rutiner nu... Och en del barn är inte skapta för kyrkor. När Lillebror var i värsta flänga-runt åldern ville sotra delar av vår bekantskapskrets gifta sig i kyrkor Sverige runt, det var ett mörker. Den som var närmast firande med brudparet fick sitta mest, den andra sprang efter Lillebror och så bytte vi av varandra. Tur att påsken inte är ända till julen ;-) Kram

Cicki sa...

Visst har det varit en härlig påsk, i alla fall vädermässigt.

Barnens Hjältar sa...

Jatack till rutiner, ungarna kom iväg till skolor och dagis idag men gubben var hemma idag med. Imorgon skall han till jobbet igen så då är allt som det brukar :P