söndag 12 juni 2011

Orgel, byrå, lunch och lek!

Jag har länge varit på jakt efter en gammal, riktigt gammal byrå med marmorskiva överst.
Inte för att jag har en något mer än diffus plan om exakt var jag vill ha den, mer för att de är så fina att jag länge närt en dröm om att äga en sådan.
När sedan bästa Freundin visade sig vilja bli av med en slik tingest samt en orgel, då kan jag ju inte tacka nej.

Orgeln var ju visserligen en liten oväntad bonus men eftersom jag inte behöver vara superförsiktig med den, kan den mot bättre vetande få stå mot en yttervägg i annexet.
Ja, jag är väl medveten om hur känsliga stränginstrument som piano är, därför har jag inte velat ta emot något, trots propåer från flera håll.
Det är synd att låta stämma ett instrument och sedan sabba det genom att ställa det mot en yttervägg eller alltför nära en rökkanal.
En skänkt orgel däremot...

Nu börjar mitt lilla annex bli riktigt välblingat med antika möbler.
Karin och Carl Larsson-varningen slår till!
Inte nog med att jag fick min byrå och orgel hitlevererad och inburen, vi hade en riktigt trevlig lunch och några timmars hopp-och-lek med barn och hundar, både på tomten och nere vid bryggan.

Fast det är bra kallt i vattnet än så länge, i alla fall i vår lilla skogssjö!

2 kommentarer:

Cicki sa...

Vilka härliga gåvor. Vi har en marmorskiva ståendes i klädkammaren. Den ska sågas till för att bli en hylla under en spegel. Men som alla andra projekt som sambon håller i här hemma så lär det väl aldrig bli av. I alla fall inte inom en tioårsperiod.

Lippe sa...

Vad bra när något man önskar sig är samma som någon annan vill bli av med!