måndag 5 december 2011

Och för övrigt har det snöat ...

De fyra små-glada-vilda har varsin chokladkalender.
Som förväntat sköter de två äldsta gossarna det med bravur, en bit om dagen och från rätt lucka.
Majblomman har kontrollöppnat i stort sett varje lucka för att se om det verkligen finns en godisbit bakom varje och Bam-Bam har plockat åt sig valfritt antal chokladbitar från valfritt antal luckor.
Hans valfrihet!

Det fick mig att minnas min barndoms chokladkalender som var helt tom?
Första och kanske andra biten fanns men sen var det stopp.
Inte bit.
Mamma gick tillbaka till affären och klagade på produktionsfel och visst fick jag en ny.
Många år senare tillstod min godisråtta till lillasyster att hon helt frankt pillat upp förslutningen högst upp, petat ut alla bitar, ätit upp dem och lagat kartongen igen.

Innovativt, minst sagt.

3 kommentarer:

Ezter sa...

Hahaha, vilken syster! Fnissar glatt i min ensamhet!

Tankar vid midnatt sa...

Min mellan lillebror sparade alla sina Twist från Mors hemmasydda Clara Weaver kalender. Där satt han och LEKTE med sitt godis på julafton framför en saglande storasyster som inte hade en enda kvar. Han älskade översitteri redan då, jag var den fallna lustsyndaren redan då =))

Behöver jag säga att hans dröm som ung var att bli en ny Wallenberg - vi har mycket lite kontakt längre, inget gemensamt ...

Cicki sa...

Jag minns inga chokladkalendrar i mitt liv. Däremot minns jag då och då om den gången när jag anklagade sonen för att ätit upp min chokladkaka. Jag hade en stor rejäl chokladkaka sparad i kylen. Jag hade klart och tydligt talat om för barnen att den var MIN! En dag var den borta. Och jag blev skitarg på sonen och bråkade med honom varför han ätit upp MIN chokladkaka. Ju mer han nekade ju argare blev jag. Tills lillasyster flera dagar efteråt erkände att det var hon som tagit den. Det får jag fortfarande äta upp. Numera skrattar vi åt det.....:-)